Yalova Bizim Evimiz, Lütfen Daha Duyarlı Olalım « Yalova Şerit

SON DAKİKA

Yalova Bizim Evimiz, Lütfen Daha Duyarlı Olalım

Bu haber 15 Temmuz 2024 - 12:59 'de eklendi ve kez görüntülendi.

 Yalova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kumsal temizlikleri konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla önemli uyarılarda bulundu.

Her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşların tercihleri arasında yer alan Akasya Plajı, Yalova Belediyesi’nin sürdürdüğü çalışmalarla şemsiye, duş, engelsiz platformu yenilemeleri ve yüzer iskele konulması ardından güzel bir görünüme kavuştu. Yoğun olarak tercih edilen plajda bazı vatandaşların geride bırakmış olduğu çöpler, katı atıklar ve vermiş oldukları zararlar fotoğraf karelerine yansıdı.

Yaz aylarında artan yoğunluk ve kumsal kullanımıyla birlikte, kumsallarda oluşan çöpler ve atıklar çevre kirliliğinin önemli bir unsuru haline gelmiş durumda.

Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada; “Vatandaşlarımızın kumsalları temiz tutmaları ve çöplerini uygun şekilde atmaları konusunda daha duyarlı olmalarını rica ediyoruz. Kumsallara atılan her atık, deniz canlılarına ve doğal yaşama zarar veriyor ve ayrıca kentimizin doğal güzelliklerini ve turizm potansiyelini olumsuz etkiliyor. Vatandaşlarımız, plaj kullanımı sonrası bireysel atıkların toplayarak, geri dönüşüm konteynerlerine bırakırlarsa, bu şekilde doğanın korunmasına katkı sağlayabilirler” ifadeler kullanıldı.

Plajlar Düzenli Olarak Temizleniyor

Yalova Belediyesi tarafından kurulan ekiplerle düzeni olarak temizlenen sahil bandı ve kumsallar vatandaşlarında desteğiyle çok daha temiz bir görünüme kavuşacak. Kumsal temizlik çalışmalarına da destek olunması gerektiği dile getiren Yalova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri; “Vatandaşlarımız yapılan çalışmalarımıza destek verebilirler. Vatandaşlarımızdan bireysel atıklarını geride bırakmamalarını rica ediyoruz. Oluşacak bu hassasiyet inanıyoruz ki bir toplumsal farkındalık yaratacak. Her bireyin çevreye duyarlı davranışlar sergilemesini, gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir çevre bırakılmasını sağlamalıyız” dediler.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.