Servisçilerden Cumhurbaşkanı’na Açık Mektup « Yalova Şerit

SON DAKİKA

Servisçilerden Cumhurbaşkanı’na Açık Mektup

Bu haber 15 Ağustos 2020 - 12:22 'de eklendi ve kez görüntülendi.

COVİD19 salgını nedeniyle zor günler yaşayan Servisçiler adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açık mektup yazarak sıkıntılarını ve taleplerini ileten Yalova Servis İşletmecileri Odası Başkanı Halil Ünver, bazı firmaların fırsatçılık yaparak salgın döneminde esnafın hakkını ödemediğini dile getirdi.

 

“Sayın Cumhurbaşkanım; 6 aydır COVİD19’dan dolayı olağanüstü günler yaşıyoruz covid19 hayatımızı alt üst etti, sadece okul servisi yapan araçlarımız 6 aydır 1 kuruş para kazanamadı kontak açmadılar” diyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Oda Başkanı Üner, haklarını ödemeyen firmaları şikayet etti.

ÜNVER: “YAPILAN DESTEK ESNAFIN DEĞİL, ŞİRKETLERİN İŞİNE YARADI”

Krizi bazı firmaların fırsata dönüştürdüğüne dikkat çeken Oda Başkanı Ünver, “Personel taşımacılığı yapan araçlarımızın da kurumların ihalesini alan firmalar tarafından salgın sürecinde fırsatçılık yapılarak fiyatlarımızı düşürdüler. Gününde ödeme yapmıyorlar. Esnafımız işsiz kalmak korkusuyla şartları kabullenmek zorunda kaldılar, hatta daha ileri giderek devletimizin esnafımız için bir nebze rahatlaması için tevfikat uygulamasının salgın sürecinde askıya alınmasını kullanarak araç başı en az %10 gibi bir oranda hak ediş kesintisi yaptılar. Sıradan bir firmaya esnafın kestiği mart ve nisan ayı faturaları incelendiği takdirde görülecektir. Yani yapılan destek esnafın değil şirketlerin işine yaradı.

Esnafımız gerçekten zor durumda, öyle ki şuan SSK ve BAĞKUR Borcunu, Vergi Ödemelerini, Kredi Taskidini, Kredi kartı borcunu, Muayene ücretini, Muhasebe ücretini ve benzerini dahi ödeyemez, geçimlerini sağlayamaz durumdalar.

31 Ağustos’ta okulların açılacağının söylenmesi umutlarımızı bir nebze yeşertti, İş planlarımızı yaptık, ümitle bekledik. Ancak yine yıkıldık. Çünkü 21 Eylül tarihine ertelendi. Yine ümitlendik bekleyeceğiz okulların açılmasını” dedi.

BİRBİR TALEPLERİNİ SIRALADI

Türkiye genelinde faaliyet gösteren 360 bin servisçi esnafı adına taleplerini de sıralayan Yalova Servis İşletmecileri Odası Başkanı Halil Ünver;

“Tüm kredi, kredi kartı, SSK, BAĞKUR, MTV, Vergi borçlarımızın 31 Aralık 2020 tarihine kadar ertelenmesini talep ediyoruz. Bu süreçte hibe olarak nakdi yardım yapılmasını, bunun yapılamaması durumunda faizsiz kredi desteği verilmesini bekliyoruz.

Esnafımız araçlarını yenileyemez durumda olduğu için devlet kurumlarının esnafımızdan istemiş olduğu yaş şartının kaldırılmasını rica ediyoruz. 03.09.2020 tarihinde yürürlüğe girecek olan Okul Servis Araçları yönetmeliğinin bir an evvel esnafımızın beklentilerine cevap verecek şekilde gerekli düzenlemelerin yapılarak hayata geçirilmesini bekliyoruz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.