MAG’lardan 17 Ağustos Şehitleri için; SESSİZ YÜRÜYÜŞ « Yalova Şerit

SON DAKİKA

MAG’lardan 17 Ağustos Şehitleri için; SESSİZ YÜRÜYÜŞ

Bu haber 15 Ağustos 2020 - 15:38 'de eklendi ve kez görüntülendi.

17 Ağustos Deprem Şehitleri her yıl olduğu gibi bu yılda düzenlenecek çeşitli tören ve etkinliklerle anılacak. Mahalle Afet Gönülleri Derneği üyesi MAG’lar, yarın akşam saat 22.00’de Gazipaşa Caddesi üzerindeki Mini Anfi’den Deprem Anıtı’na kadar sessiz yürüyüş gerçekleştirecekler. Yürüyüşe çok sayıda Yalovalı’nın katılması bekleniyor. Yalova Belediyesi ise her zaman olduğu gibi depremin gerçekleştiği saat olan 03.02’de Deprem Anıtı’nda deprem şehitleri için Kur’an-ı Kerim ve dualar okutacak.

 

17 Ağustos 1999 sabahı saat 03:02’de gerçekleşen, merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan ve Richter ölçeğine göre 7,5 büyüklüğünde gerçekleşen Marmara Depremi’nde resmi rakamlara göre 2 bin 504 canımızı kaybetmiştik.

 

MAG’lara 2 adet konteynır daha

 

MAG’lar 17 Ağustos Marmara Şehitleri’ni anmaya bugünden başladı. Geçtiğimiz günlerde verilen Afet Bilinci Eğitimileri’ne katılarak belge almaya hak kazanan Güneyköy ve Sugören köylü MAG’lara katılım belgelerini bugün düzenledikleri törenle verdiklerini duyuran MAGDER Başkanı Sabri Karaçam, 17 Ağustos’un 21’nci yıldönümünde deprem şehitlerini anmak için bir dizi etkinlik hazırladıklarını açıkladı.

MAG’lar yarında Gazi Paşa Caddesi Mini Anfi ‘de stant açıp video gösterimi gerçekleştirecek ve broşürler dağıtacaklar. Gece ise saatler 22.00’yi gösterdiğinde Mini Anfi önünden Gazipaşa Caddesi üzerinden Deprem Anıtı’na sessiz yürüyüş gerçekleştireceklerini duyurdu.17 Ağustos’ta ise Yalova Valiliği Özel idare tarafından Çınarcık ve Korulu MAG’lar için alınan 2 adet konteynerinin devir teslim töreni gerçekleştirilecek. Çınarcık Halk Eğitim Bahçesi’nde yapılacak törende Pandemiden önce yapılan MAG eğitimlerini başarılı bir şekilde bitiren MAG’lara kazananların sertifikaları Vali Muammer Erol, Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, Koru Belediye Başkan Yardımcısı Kemal İldeniz, Koru ve Çınarcık Muhtarları ve yetkililerin katılımıyla dağıtılacak.

18 Ağustos’ta ise Subaşı Belediyesi tarafından alınan konteyner ve ekipmanların, Subaşı MAG’larına devir teslim töreni gerçekleştirilecek. MAGDER Başkanı Karaçam, Subaşı’ndaki törenlere de Vali Muammer Erol ile Belediye Başkanı Turan Canbay’ın katılacağını bildirdi.

Yalova Belediyesi mevlit okutacak

 

Yalova Belediyesi’nin düzenleyeceği anma törenleri, 16 Ağustos Pazar günü saat 12.00’de Deprem Anıtı yanında AFAD deprem simülasyon tırının vatandaşların ziyaretine açılması ile başlayacak. Saat 23.59’da ise Cumhuriyet Meydanı Kent Müzesi önünden  Yalova Deprem Anıtı’na sessiz yürüyüş geçekleştirilecek. Yalova Belediyesi saat 02.30’dan itibaren Deprem Anıtı’nda deprem şehitleri için Kuran-ı Kerim okutacak ve helva ikramında bulunacak.

Aynı gün saat 13.00 Gazipaşa Caddesi girişindeki Uğur Mumcu İş Hanı’nda Yalova Belediyesi Kentsel Dönüşüm Ofisi’nin açılışı gerçekleştirilecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.