YALOVA ÜNİVERSİTESİ, ULUSLARARASI İŞ BİRLİKLERİ İLE GÜÇLÜ ÜNİVERSİTE. « Yalova Şerit

SON DAKİKA

YALOVA ÜNİVERSİTESİ, ULUSLARARASI İŞ BİRLİKLERİ İLE GÜÇLÜ ÜNİVERSİTE.

Bu haber 22 Şubat 2021 - 10:58 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yalova Üniversitesi 38 ülkeden 141 yükseköğretim kurumu ile tesis ettiği iş birlikleri ile eğitim-öğretim faaliyetlerini uluslararası standartlarda gerçekleştiriyor.

 

 

Erasmus, Mevlana ve İkili İş Birlikleri gibi değişim programları ile dünyanın çeşitli noktalarındaki üniversitelerde eğitim alma imkânı yakalayan öğrenciler ise bilimsel ve kültürel etkileşimle geleceğe hazırlanıyor.

 

Coğrafi konumu ile stratejik bir öneme sahip olan ülkemizin en merkezi noktalarından birinde yer alan Yalova Üniversitesi, iş dünyasının önde gelen kuruluşları ile imzaladığı sektörel anlaşmalar ile kamu-üniversite-sanayi iş birliğini tesis ederken paydaşı olduğu akademik anlaşmalar ile de öğrencilerine uluslararası standartlarda eğitim veriyor. Kurulduğu günden itibaren öncelikli olarak belirlediği ‘uluslararasılaşma’ hedefi doğrultusunda dünyanın çeşitli noktalarındaki yükseköğretim kurumları ile anlaşmalar sağlayan Yalova Üniversitesi, bugün 38 ülkeden gerçekleştirdiği 141 uluslararası iş birliği ile bilimsel ve kültürel etkileşimin en önemli kurumlarından biri olarak öne çıkıyor.

 

AFRİKA, AMERİKA, ASYA VE AVRUPA’DA EĞİTİM FIRSATI

 

Öğrencilerine yurtdışında eğitim alma imkânı sağlayan Yalova Üniversitesi’nin anlaşma yaptığı yükseköğretim kurumlarının; 107’si Avrupa, 21’i Asya, 10’u Afrika ve 3’ü ise Amerika kıtalarında bulunuyor. ABD’den Güney Kore’ye, Rusya’dan İtalya’ya kadar dünyanın çeşitli noktalarında bulunan üniversiteler ile anlaşmalar tesis eden Yalova Üniversitesi, Türkiye’de yükseköğrenim görmek isteyen öğrencilerin de öncelikli tercihleri arasında yer alıyor. 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 144 olan uluslararası öğrenci sayısı, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 801’e yükseldi.  

 

ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMLARI

 

Yalova Üniversitesi’nde Erasmus+, Mevlana ve İkili İş Birlikleri gibi uluslararası değişim programları uygulanıyor. Yükseköğretimde kaliteyi arttırmayı ve yükseköğretim kurumlarının hem birbirleri hem de iş dünyası ile iş birliklerini güçlendirmeyi amaçlayan Erasmus+ Programı’na katılan öğrenciler, öğrenim hayatının bir kısmını Avrupa’daki anlaşmalı yükseköğretim kurumunda geçirerek farklı bir eğitim öğretim sistemini yakından gözlemleme ve farklı akademisyenlerden eğitim alma fırsatı yakalıyor.  

 

Yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan Mevlana Değişim Programı’nda ise hiçbir coğrafi bölge ayrımı olmadan bütün dünyadaki yükseköğretim kurumları ile hareketlilik sağlanıyor. Mevlana Değişim Programı’na katılan öğrenciler; uluslararası alanda kendilerini ifade etmede çok yönlü, analitik ve karşılaştırmalı bakış açısına sahip oluyor.

 

Yalova Üniversitesi ayrıca İkili İş Birliği anlaşmaları imzalayarak üniversiteler arası iş birliklerinin kurulmasını, bilginin yayılmasını ve araştırmanın geliştirilmesini de teşvik ediyor. İyi Niyet Anlaşması olarak da bilinen İkili İş Birlikleri; akademik personelin ve öğrencilerin, araştırma materyallerinin değişimini sağlamakla birlikle ortak çalışma programları, çalıştaylar, konferanslar, sempozyumlar düzenlenebilmesine de vesile oluyor.

 

SALGIN DÖNEMİNDE ÇEVRİM İÇİ EĞİTİM

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeniyle ülkemizde olduğu gibi, ortak olunan bazı yükseköğretim kurumlarında da eğitim-öğretim faaliyetleri çevrim içi sürdürülüyor. Bu nedenle öğrenciler, ülkemizdeki ve gidilen ülkelerdeki düzenlemelere bağlı olarak değişim programının yüz yüze yerinde gerçekleşemediği durumlarda çevrim içi olarak değişim programlarına katılabiliyor. Mevlana Değişim Programı COVID-19 döneminde faaliyetlerine ara verirken Erasmus+ Programı’na katılan öğrenciler ise eğitimlerine kendi isteklerine bağlı olarak Türkiye’de kalarak ya da karşı ülkeye giderek çevrim içi şekilde katılıyorlar. Bu doğrultuda uluslararası anlaşma ve değişim programlarının Yalova Üniversitesi’ndeki yürütücülüğünü gerçekleştiren Dış İlişkiler Koordinatörlüğü de dijital ortamdaki faaliyetlerin verimli bir şekilde yürütülmesi için çevrim içi uluslararası konferans ve seminerlere katılım sağlayarak programın etkinliğini arttırmayı amaçlıyor. 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.