VEFA SALMAN VE 4 GÖREVLİ HAKKINDA DAVA AÇILDI. « Yalova Şerit

SON DAKİKA

VEFA SALMAN VE 4 GÖREVLİ HAKKINDA DAVA AÇILDI.

Bu haber 01 Ekim 2021 - 16:20 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yalova Belediyesi’nin görevden alınan Belediye başkanı Vefa Salman hakkında, “Resmi Belgede sahtecilik ve Görevi Kötüye Kullanma” iddianamesi kabul edildi ve dava açıldı.

Görevden alınan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman hakkında, Yalova Cumhuriyet Savcısı tarafından Yalova 1.ci Ağır Ceza Mahkemesinde ” Resmi Belgede sahtecilik ve Görevi Kötüye Kullanma” iddianamesi kabul edildi ve yeni dava açıldı.
İlk duruşma 20 Ocak 2022 tarihinde yapılacağı bilgisine ulaşıldı.
Yalova 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen davada ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘görevi kötüye kullanma’ suçlamalarından Vefa Salman ve 4 belediye personeli hakim karşısına çıkacak. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı ihbar üzerine Salman ve dönemin Başkan Yardımcısı Hamit Kutlu, personeller İ.H.K, T.B ile M.S ile ilgili iddianame hazırlandı. 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak Vefa Salman ve 4 belediye personeli hakkında görevi kötüye kullanma suçundan 6 aydan 2 yıla, resmi belgede sahtecilik suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, Seyrantepe Mahallesinde bir taziye evinin usulsüz şekilde ihale edilerek yapıldığı ileri sürüldü. Savcılık, iddianamede, 8 Şubat 2019 tarihinde 165 bin liraya ihale edilen taziye evinin ihaleden önceki tarih olan 19 Ocak 2019 açıldığının fotoğraflarla tespit edildiğini bildirdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.