Yalova Üniversitesi Genç Tema Başkanı Hale Tabu ve gönüllüleri Kütüphaneye dönüştürülen Altınova İlçesine bağlı Tokmak Köyü İlköğretim okulunun dış cephesini boyadı.
Tema İl Temsilcisi Arzu Demir ve İl Temsilci Yardımcısı Özcan Demir de boyama işinde Genç Temalara destek verdi.
TEMA Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Yalova TEMA İl Temsilciliği olarak ‘Sürdürülebilir okullar, Sürdürülebilir okuryazarlık’ ve TOKMAK MARS 77-1 okul üssü Projesi kapsamında lojman binasını Kütüphane ve Laboratuvara dönüştüren TEMA Yalova Ortaokul Sorumlumuz ve gönüllümüz Sevgili Öğretmenimiz Sayın Aynur Kırdaş Özdal’a bir katkıda biz sunalım dedik ve okul dış cephesi boyama işine talip olduk. Genç Tema Başkanımız Hale Tabu ve ekip arkadaşları ile işe koyulduk. Tema Yalova İl Temsilciliği ve Genç Temalarımız adına ‘Sürdürülebilir okullar, Sürdürülebilir okuryazarlık’ projesi için Yalova Ortaokul Sorumlumuz Sevgili Öğretmenimiz Aynur Kırdaş Özdal’a ve TOKMAK Mars77-1 projesi Kurucu Ortağı Sn. Ruha Uslu ve ekip arkadaşlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi. Kendisi de bir Tema Gönüllüsü olan ve göreve başladığı dönemden kısa süre sonra tüm öğrencileri TEMA Gönüllüsü yapan Öğretmen Aynur Kırdaş Özdal da proje kapsamında şunları söyledi:
KÖY KÜÇÜK DİYE HAYALLER DE Mİ KÜÇÜK KALSIN?
Yalova’nın Altınova ilçesine bağlı, erik ve limon ağaçları ile çevrili bir köy. Köyün girişinde bir iki dükkan, biraz ileride güzel ve bakımlı bahçeleriyle tertemiz köy evleri, sonra topu topu 34 çocuğun okuduğu bir ortaokul. Ortaokul’un bahçesinde, çocuklara tenis öğreten bir köy Beden Eğitimi Öğretmeni, binanın içinde, tüm derslerini (okula adımını atar atmaz sponsor bulup tepeden tırnağa yeniden yaptırdığı ) fen laboratuarında işleyen bir Fen bilimleri öğretmeni, okulunu bir Finlandiya orman okulu yapma hayalleri kuran matematik öğretmeni… Bir anda Alice’in sihirli kekinden bir parça ısırmış gibi hissettiğiniz bir saklı dünya.
Bu kadar tantana topu topu 34 çocuk için mi?
Bu kadar tantana az bile… Hani bu çocukların kütüphanesi, hani sınırsız hayalleri, zihin açacak proje ortamları?
Okul bahçesinde belki yıkıldı yıkılacak gibi duran bir lojman… Bundan bal gibi de sosyal alan olur. Olur mu? Neden olmasın? Oldu bile.
Yalova Tokmak Köyü’nün geri dönüştürülmüş, bir kütüphanesi var. Sürdürülebilir Okullar, Sürdürülebilir Okur Yazarlık Projesi gönüllüleri bin bir emek ve hevesle atıl durumdaki kullanılmayan lojman binasını çok şık bir köy kütüphanesine çevirdiler. Sadece çocukların değil, yetişkinlerin, velilerin de yararlanabileceği bir kütüphane oldu.”