“Öğretmenlik Öncelikli Meslek Gruplarına Dahil Edilmeli” « Yalova Şerit

SON DAKİKA

“Öğretmenlik Öncelikli Meslek Gruplarına Dahil Edilmeli”

Bu haber 15 Aralık 2020 - 12:55 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Eğer ki yüz yüze eğitime başlayacaksak, öğretmenlerimiz de aşılamada öncelikli meslek gruplarına dahil edilmelidir” dedi.

 

Uzaktan eğitimle ilgili önemli açıklamalar yapan Geylan, okulların açılış tarihini de değerlendirerek, eğer ki yüz yüze eğitime geçilecekse aşılamada öğretmenlerin öncelikli meslek gruplarına dahil edilmesini istedi. Geylan, şunları kaydetti: ” Uzaktan eğitim tabi ki arzu ettiğimiz bir durum değil, yüz yüze eğitimin boşluğunu asla dolduramaz. Şu anda uzaktan eğitimle öğrencilerimizin kesintiye uğrayan öğrenme kayıplarını telafi etmeye çalışıyoruz. Tabi mevcut duruma baktığımızda; korkarım ki, hem günlük vaka sayıları hem de Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un yaptığı açıklamaların ara mesajları 4 Ocak’ta da yüz yüze eğitimin başlamasının pek mümkün görünmediğini gösteriyor. Tabi aşı da gündemde. Ama 4 Ocak’a kadar toplumda salgının yayılım hızını yavaşlatacak bir aşılama yapılması mümkün görünmüyor. Aşı gelse bile 15 günlük bir bekleme ve test süreci var. 15 günü geçireceğiz, ardından toplumda öncelikle sağlık çalışanlarını aşılayacağız ve ardından salgının yayılımını durduracak ölçüde bir kitleye de aşı yapacağız. Bizim sendika olarak talebimiz eğer ki yüz yüze eğitime başlayacaksak, öğretmenlerimiz de aşılamada öncelikli meslek gruplarına dahil edilmelidir. Zira 1 milyonun üzerinde eğitim çalışanı, 18 milyon öğrencimiz var. Bu noktada alacağımız tedbirler hem eğitim çalışanlarını hem öğrencileri hem de ailelerini korumak demektir. Öğretmenlerin aşılanması aynı zamanda toplum sağlığı için alınacak tedbir demektir”

Öğrenciler okuldan çıktıktan sonra kontrolsüz ortamlarda zaman geçirdi. Bu durum okullarda alınan tedbirleri tahrip etti.

Geylan öğrencilerin öğrenme kayıplarının arttığını da belirten Geylan, “Unicef’in yaptığı araştırmaya göre Dünya genelinde öğrencilerin en az yüzde 60’ı bu süreçten olumsuz etkilendi. Ülkemizde kademeli olarak yüz yüze eğitime geçildiği süreçte okullarda maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyuldu. Ama sorun okulda bulunan süre değildi. Okula gelirken ve okul dönüşü okul dışında bulunulan ortamlarda kontrol sağlanamadı. Öğrencilerimiz, okuldan çıktıktan sonra bu kontrolsüz ortamlarda zaman geçirdi. Dolayısıyla bu istenmeyen durum, okullarda alınan tedbirleri tahrip etti. Dolayısıyla bu da vaka sayılarına da yansıdı. Batıda okulları açtılar ama diğer alanlarda ciddi kısıtlamalar getirdiler. Keşke sosyo- ekonomik koşullarımız izin verse de her yeri kapatsak, sadece okulları açsak… Meslektaşlarımız da kesinlikle yüz yüze eğitim yapılmasını istiyor. ” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.