Yalova Makine OSB UR-GE lansmanı düzenledi « Yalova Şerit

SON DAKİKA

Yalova Makine OSB UR-GE lansmanı düzenledi

Bu haber 09 Haziran 2022 - 23:19 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yalova Makine İhtisas OSB, UR-GE Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi kapsamında yürütülen “Otonom ve İmalat Sanayi Otomasyonu Makine Teknolojileri” lansmanını Gebze Bilişim Vadisi’nde düzenledi.

 

Lansmanda; Yalova Valisi Muammer Erol’un yanında Yalova Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Mustafa İlker Özdem, Ticaret Bakanlığı Yalova İl Müdürü Alpaslan Tunalı, TÜBİTAK TÜSSİDE Enstitü Müdürü İsmail Doğan, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vefik Arıca ve Yalova Makine OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir,

 

Yalova Makine İhtisas OSB’nin, T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü tarafından (UR-GE) Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi kapsamında yürütülen “Otonom ve İmalat Sanayi Otomasyonu Makine Teknolojileri” kümelenmesi UR-GE projesi, Bakanlık tarafından onaylanmıştı.

 

Yalova Makine İhtisas OSB katılımcı firmalarının kümelenme faaliyetlerinin desteklenmesinin önemine binaen, tüm katılımcıları kapsayan proje lansmanı düzenlendi.  Ticaret Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yöneticilerinin de katılımıyla gerçekleşen lansmanda, bakış açısını ihracata yönelik destek teşvikleri ile proje bazlı, hedef pazar ve hedef sektör odaklı rekabet güçlerini geliştirmelerine yönelik bir destek sistemi hakkında firmalar detaylı bilgilendirildi. Firmaların ortak İhtiyaç analizi, eğitim, danışmanlık, istihdam, yurt dışı pazarlama ve alım heyeti faaliyetlerini gerçekleştirdikleri bütünleşik bir destek mekanizması olan proje, 3 yıl devam edecek ve firmaların alacakları destekler ile yurt dışı pazarlara açılmaları sağlanacak.

 

Özdemir, “Güçlü, sürdürülebilir ve dengeli”

Vali Erol başta olmak üzere, Ticaret Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın temsilcilerinin de önem verdiklerini ve çok iyi projelerin ortaya çıkacağını belirttikleri lansmanda konuşan Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, “ “Otonom ve İmalat Sanayi Otomasyonu Makine Teknolojileri UR-GE Projesi” mekatronik, metalurji, makine-imalat ve malzeme işleme sektörlerini ele alarak yola çıkılmış bir projedir. Bu kapsamda kümelenmemize seçilen firmalar, imalat sektörünün farklı veya aynı kollarında faaliyet gösteren birbirini tamamlayıcı faktörlere bağlı olarak değerlendirmeye alınmıştır. Güçlü, sürdürülebilir ve dengeli bir ekonomik büyümeyi gerçekleştirebilmek için imalat sanayinde verimlilik, kalite, hız ve esnekliği sağlayacak olan dijital dönüşüme ihtiyaç duyulmaktadır. Hedeflenen dijital, sürdürülebilir ve yapısal dönüşümler neticesinde kümelenme dahilinde metal/demir/çelik işleme, alüminyum, PVC, inşaat gibi birçok farklı sektörden katılımcıları için bölgedeki şirketlerin rekabetçiliğinin arttırılması, uluslararası standardizasyonun yakalanması, yüksek teknolojili ürün üretimi yapan firmalara yapılan küresel ihracatın arttırılması, dijital dönüşüm yolu ile ülke pazar sınırlarının kaldırılması ve ihracat engellerinin kaldırılması açısından küresel rekabetçilik ve markalaşma yetkinliklerinin kazandırılması planlanmaktadır. Makine imalat sektöründe en çok ve yaygın olarak kullanılan malzemelere bakıldığında metal, çelik ve alüminyum olduğu görülmektedir.” dedi.

Özdemir “ Farklı bir OSB olacağız”

Farklı bir hikaye yazmaya çalıştıklarını belirten Özdemir, “Üç yüzün üzerinde organize sanayi bölgesi var zaten. Biz bir değer üretmeyeceksek, farklılığımızı gösteremeyeceksek organize sanayi bölgesi olmamıza gerek yok diye düşünüyoruz. Bu yüzden yeni bir değer oluşturmak için çalışıyoruz. Bu çerçevede üniversitemiz ile kol kola verdik. Hem teknik kampüsün hem de Teknopark’ın dünyanın medeni coğrafyalarındaki gibi organize sanayi bölgemizde olması noktasında mutabakata vardık. Diğer taraftan bugünkü birlikteliğimizi taçlandıracak nitelikteki çalışmamızı bu ay içinde UNDP Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı bir deklerasyonla yayınlıyor olacak. UNDP’nin belirlediği; 2023 Sanayinin Dijital Dönüşümü kapsamında Türkiye’de belirlediği 4 pilot OSB’den biriyiz. Bu da bu ay içerisinde tüm dünyayla paylaşılıyor olacak biz de gururla dile getireceğiz. Kuruluş aşamasında olan bir OSB olarak bugünden bu övgülere mazhar olmak takdir edersiniz ki yeni ve farklı bir durum. Bugün burada ana konumuz olan, Sanayi Bakanlığımızın da desteği ile otonom ve imalat sanayi otomasyonu makine teknolojileri vücut bulmuş durumda. Henüz kurulum aşamasında olan bir OSB olarak firmalarımızı bu kümelenmeye dahil edebilmekten dolayı gururluyuz. Bu hız inşallah bizi kısa vadede çok farklı noktalara taşıyacak. Bize inanan ve bu kümelenmeye dahil olan firmalarımıza çok teşekkür ediyorum. Eminim ki kısa sürede katma değerini de hissedeceklerdir.” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Lansman, TÜBİTAK TÜSSİDE Enstitü Müdürü İsmail Doğan ve UR-GE Danışmanı Yasemin Ok’un sunumları ile sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.