2023-2024 Av Dönemi Başlıyor: Avcılık Kuralları Belirlendi « Yalova Şerit

SON DAKİKA

2023-2024 Av Dönemi Başlıyor: Avcılık Kuralları Belirlendi

Bu haber 15 Ağustos 2023 - 15:12 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Türkiye’de 2023-2024 Av Dönemi, 26 Ağustos 2023 tarihinde başlayacak. Merkez Av Komisyonu, av dönemi boyunca geçerli olacak kara avcılığı kurallarını belirledi. Bu kapsamda açılış ve kapanış tarihleri, av hayvanlarıyla ilgili limitler, avlanma günleri, yasak bölgeler ve sahalar, avcıların taşıyabileceği av miktarı gibi detaylar belirlendi.

 

Merkez Av Komisyonu;

  • Avın açılış ve kapanış tarihlerini,
  • Avına izin verilen av hayvanları ile avcı başına avlanabilecek bir günlük av hayvanı limitlerini,
  • Avlanma günlerini,
  • Avlanmanın yasak olduğu avlaklar ile sahaları,
  • Av dönüşünde avcıların taşıyacakları av hayvanı miktarını,
  • Devlet ve genel avlaklarda avlanmayla ilgili hususları,
  • Avlanmada kullanılması ve bulundurulması yasaklanan araçlar, gereçler ve özelliklerini,
  • Mücadele amaçlı avlanma usulünü,

belirlemiştir.

Av dönemi boyunca avlanma, 26 Ağustos 2023 tarihinde tüm bölgelerde bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal gibi av hayvanlarıyla başlayacak. Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde av yapılmasına izin verilirken, yaban domuzu avı için ilave olarak Salı günü de belirlendi.

Avcılar, avlanma hakkını elde edebilmek için Avcılık Belgesi almalı ve belirlenen izin ücretini ilgili hesaplara yatırmalıdır. Avlanma izni almak için Avlak Yönetim Bilgi Sistemi (AVBİS), Avcı Avlakta Mobil Uygulaması (AVA) kullanarak veya 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezinden gerekli izinlere alanbilirler.

Avcılar, Merkez Av Komisyonu’nun Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarına uymak zorundadır. Bu kurallar, sürdürülebilir avcılığın sağlanması ve doğanın korunması amacıyla belirlenmiştir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.